Ondernemingsplan laten maken door een professionele partij?

Aan de basis van vrijwel ieder succesvol bedrijf staat een goed ondernemingsplan. Een plan dat niet alleen laat zien wat je van plan bent, maar waarin ook duidelijk wordt hoe je dit gaat bereiken en wat je daarbij nodig hebt. Het ene ondernemingsplan is wat uitgebreider dan het andere, maar als startende ondernemer is een ondernemingsplan laten maken echt een must.

Wat? Laten maken? Ja, wil je echt een vliegende start maken, dan laat je je bijstaan door professionals. Het uitstippelen van een heldere strategie zorgt voor rust in je hoofd. Door het bepalen van de juiste koers breng je focus aan binnen je onderneming. Die focus is nodig om de eerste stappen richting succes te zetten. Zie je ondernemingsplan als een routekaart voor succes, iets waar je als kapitein van je bedrijf niet zonder kan. Het ondernemingsplan dat wij voor je maken voldoet aan de eisen van onder andere banken, investeerders, het UWV en ‘crowdfunders’. 

Direct aan de slag? De kans op succes aanzienlijk verhogen? Laten we samenwerken. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!

Ondernemingsplan laten maken

De basis van je bedrijf is een uitgewerkt ondernemingsplan

Als startende ondernemer is een goed ondernemingsplan een must. Met een uitgewerkt ondernemingsplan leg je de basis van je toekomstige bedrijf en zorg je dat je een heldere strategie uitstippelt. Je hebt een duidelijk ondernemingsplan en dit plan geeft je houvast voor het maken van toekomstige keuzes in je bedrijf. Vanuit een duidelijke visie bouw je stapje voor stapje aan je droombedrijf.

Wist je dat meer dan 70% van de ondernemers zonder een goed uitgewerkt ondernemingsplan begint? En dat 50% binnen 5 jaar stopt? Zou het wat met elkaar te maken hebben?

Ondernemingsplan laten maken bedrijf

Waarom focus en een ondernemingsplan laten maken zo belangrijk is

De manier waarop je een onderneming start is in de laatste jaren erg veranderd. Je kunt online veel informatie vinden over hoe je een bedrijf opstart op bijvoorbeeld blogs, podcasts, websites en sociale media. Allemaal (goedbedoelde) adviezen, maar wat levert het precies op? Eén ding is zeker: wanneer je niet weet wat je wilt zorgt het voor afleiding. Zeker wanneer je een bedrijf wil beginnen speelt het beginstadium een grote rol in de mate waarin je succesvol kan worden.

Je focus verliezen kan ervoor zorgen dat je je doelen niet zult behalen. Kan iemand die geen duidelijke doelen heeft geformuleerd wel slagen? En iemand die ‘zomaar’ begint met ondernemen, zonder een duidelijk uitgewerkt plan, weet diegene wel waar hij of zij aan begonnen is? Volgens ons niet.

Maar ‘iets’ doen gaat er niet voor zorgen dat jij binnen een paar jaar zonder zorgen met een cocktail op een zonovergoten strand ligt te zonnen. Zonder een duidelijk doel, plan en focus raken we verdwaald. Ondernemen is een reis, maar die reis moet wel een eindbestemming hebben. Waar wil je heen? Hoe wil je daarheen? Daarom is een ondernemingsplan laten maken zo belangrijk. Het zorgt voor focus en helpt je met het behalen van je doelen. 

Er is niemand die zegt ‘ik wil naar Italië’ en vervolgens begint te lopen. Je zegt dat je daarheen wilt, wanneer je erheen wilt en of je met de auto, trein of het vliegtuig gaat. Je maakt het concreet. Dat is wat wij met een ondernemingsplan ook doen. Je onderneming heeft meer kans van slagen wanneer je professionals een ondernemingsplan laat maken.

Ondernemingsplan soms noodzakelijk voor financiering

Niet iedere ondernemer kan in de avonduren vanuit zijn spreekwoordelijke ‘zolderkamer’ beginnen. Soms heb je plannen waar een kapitaalinjectie voor nodig is. Dit noemt men in de volksmond een financiering. Misschien wil je wel een bestaand bedrijf overnemen, ook dan moet je laten zien wat je van plan bent om geld te kunnen lenen voor de overname. Daarover later meer.

Het financieren van een plan kan op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende manier is aankloppen bij de bank. Wanneer jij een ondernemingsplan hebt laten maken en naar de bank gaat, gaan zij met je in gesprek. Waarom denk jij dat het een succes gaat worden, hoe ga je bepaalde problemen voorkomen en binnen hoeveel tijd wil je het geleende geld terugbetalen?

Dat komt allemaal terug in je ondernemingsplan. Tijdens het gesprek moet het besproken worden, maar ook daar ben je met ons plan op voorbereid. Je weet precies wat je wil, zelfs al voor je daadwerkelijk bent begonnen met ondernemen. 

Ook bij het UWV of via een crowdfundactie, daarbij haal je geld op bij investeerders, kan je een financiering regelen. Er zijn vaak ondernemingsplannen nodig om überhaupt kans te kunnen maken op een financiering. Het laat niet alleen zien dat je gebrand bent te slagen, het laat ook zien dat je het serieus neemt. Het is niet zomaar iets, ondernemen is risico’s durven nemen.

Ondernemingsplan voor bestaand bedrijf

Stel jezelf voor: je bent al jaren werkzaam bij een bepaald bedrijf. Je hebt het zien groeien, hebt het vooruitgang zien maken en zelf heb je ook wat promoties kunnen maken. Je bent gegroeid in salaris, maar je bent nog niet waar je wil zijn. Tot je hoorde dat de huidige eigenaar het bedrijf van de hand wil doen. Hij is toe aan wat nieuws, de lol is eraf of deze persoon heeft genoeg verdiend om te genieten van zijn of haar pensioen. Jij vindt jezelf dé aangewezen persoon om het stokje over te nemen. 

Je kent het bedrijf, de werknemers en het product dat jullie verkopen heb je ook al duizenden keren gezien en in je handen gehad. Maar bij een overname komen altijd flinke bedragen kijken die lang niet iedereen zomaar op zijn of haar spaarrekening heeft staan.

Dus moet er een beroep worden gedaan op een ander. Investeerders, denk hierbij aan grote ondernemers of banken, vinden dat interessant. Zij willen je helpen tegen een bepaald rentepercentage, maar dan moet je wel een goed plan hebben. Want zonder plan is het allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe weten zij zeker dat jij weet wat je doet? Juist, door in het bezit te zijn van een uitgekiend ondernemingsplan.

Een ondernemingsplan laten maken was nog nooit zo eenvoudig. Wanneer je voor Plannable kiest gaan we met je in gesprek. Aan de hand van dit gesprek stellen wij een plan op waarmee je voor de dag kunt komen bij banken en andere investeerders. Zij zien dat jij begrijpt waar je mee bezig bent en waar je heen wilt. 

Van je grote droom realiteit maken? Een ondernemingsplan laten maken kan het verschil maken, plan direct een kennismakingsgesprek in!

Ondernemingsplan uitbesteden

Ondernemingsplan laten maken: onze werkwijze

Ondernemingsplan laten maken werkwijze

Wat mag je van ons verwachten voor het schrijven van je ondernemingsplan?

Wij leveren altijd maatwerk

Onze ondernemingsplannen zijn altijd op maat gemaakt. We trekken daarom samen met je op om je persoonlijke drijfveren, onderscheidend vermogen en ondernemersvisie goed uit de verf te laten komen. Jij bent immers de belangrijkste persoon binnen je bedrijf. We voeren gesprekken, verwerken deze input en maken jouw ondernemingsplan echt van jou. Je persoonlijke verhaal wordt krachtiger gemaakt door middel van o.a. Unique Selling Points en een sterkte-zwakteanalyse. Je onderscheidend vermogen komt op die manier goed naar voren. Het laat zien waarom jij dit kunt, waarom je plan gaat slagen en waarom anderen in je kunnen vertrouwen.

Marktanalyse bedrijfsplan laten maken

Een uitgebreide marktanalyse

Een ondernemingsplan laten maken door Plannable betekent kunnen rekenen op een uitgebreide marktanalyse. We trekken alles na en laten niets maar dan ook niets aan het toeval over. Een volledige analyse, inclusief:

We laten de kansen zien die de markt waarop jij je wilt focussen met zich meebrengt. Mede door jouw input wordt dit overzichtelijk. Daarnaast verplaatsen we onszelf in je potentiële klant. We laten zien waarom zij voor jou zullen kiezen in plaats van deze concurrenten. Wat ga je anders en beter doen dan zij? Waarom heeft dat invloed op je bedrijfsresultaten?

Professioneel advies

Bij Plannable weten we als geen ander waarom een ondernemingsplan laten maken belangrijk is en dat (startende) ondernemers voorzien van advies misschien wel net zo belangrijk is. We geven je daarom gevraagd (en soms ongevraagd) advies over je bedrijfsidee, verdienmodel en financiële planning. Onze professionele adviseurs schrijven niet alleen je plan, zij denken echt met je mee. In plaats van laten zien wat misschien minder goed uit zal pakken dan gehoopt, komen zij met alternatieven. 

Vanuit onze ervaring met meer dan 300+ startende ondernemers komen we tot een waardevol advies. Op basis van dit advies kunnen bepaalde onderdelen worden gewijzigd in het ondernemingsplan en jouw visie met het nieuwe of bestaande bedrijf. We zorgen ervoor dat je niets mist bij het opstarten van je eigen bedrijf of overnemen van een bestaand bedrijf.

Financieel plan schoonheidssalon

Onderbouwd financieel plan

Een financieel plan vormt de cijfermatige onderbouwing van je ondernemingsplan. Het laat aan eventuele investeerders en jezelf zien hoe de toekomst er naar alle waarschijnlijkheid cijfermatig uit komt te zien. Dit is ideaal om uit de startblokken te schieten als ondernemer. Iedere maand controleer je of je nog voldoet aan het financiële plan. En je kunt bijsturen wanneer je een negatieve trend ziet.

Onze financiële plannen bevatten in ieder geval een:

Al deze onderdelen samen geven je een perfect vertrekpunt waarmee je kunt zien of je voortgang hebt geboekt. Zo kan je gemakkelijk over een jaar (of drie) de balans opmaken.
Door ons een ondernemingsplan te laten maken, weet je dus dat je voorzien wordt van cijfers die jij én anderen willen weten.

Happy customers

De afgelopen jaren hebben we heel wat startende ondernemers succesvol verder weten te helpen met het maken van een ondernemingsplan. Zij hebben door onze plannen investeerders aan weten te trekken, sommigen hebben bedrijven over kunnen nemen en anderen zijn zonder investeerders gestart en hadden een geweldige basis om op te bouwen. Hen bracht het zekerheid en houvast, dat gaat het jou ook brengen. Uiteindelijk worden wij er blij van wanneer we zien dat jij wat aan ons plan hebt gehad. Op jouw manier. Onze klanten waarderen ons op het moment van schrijven gemiddeld met een 9,1. Daar zijn we meer dan trots op!

Wil je liever eerst zien wat we voor een ander hebben geschreven? Dat begrijpen we goed! Download hier gratis en vrijblijvend het ondernemingsplan van koffiebar Tutti. Je ziet hoe we te werk gaan, wat je van ons kunt verwachten en hoe zo’n plan er uiteindelijk uit komt te zien. Een ondernemingsplan laten maken helpt je verder!

Je kunt ook een kijkje nemen in ons portfolio van eerder geschreven ondernemingsplannen.

Tevreden klanten bedrijfsplan uitbesteden

Een voorbeeld ondernemingsplan (pdf) zien?

Voorbeeld ondernemingsplan pdf

Wil je liever eerst een voorbeeld ondernemingsplan zien dat we hebben geschreven? Geen probleem! Download hier gratis en vrijblijvend ons voorbeeld ondernemingsplan van koffiebar Tutti. Zo kan je precies zien hoe we te werk gaan en dit voorbeeld ondernemingsplan geeft je inspiratie voor je eigen ondernemingsplan. Je kunt ook een kijkje nemen bij ons portfolio van eerder geschreven ondernemingsplannen. Hier zie je meer dan +500 ondernemers die we in de afgelopen jaren verder hebben geholpen met het opstarten van hun eigen bedrijf. 

Dit zeggen klanten over ons

"Als ondernemer heb je al snel de neiging om teveel inhoudelijke teksten te schrijven. Bij Plannable weten ze je verhaal terug te brengen tot de essentie. Het plan wordt kant en klaar opgeleverd in een mooie structuur en met mooie (financiële) afbeeldingen. Ik ben zeer tevreden!"
Salestarget
John Wierda
SalesTarget
5/5
"Bij Plannable zijn ze prettige gespreks- en sparringpartners. Dat is een must bij zowel startende als ervaren ondernemers. Zij hebben ons concept concreet weten te vertalen in duidelijke taal. Wij zijn zeer tevreden met het opgeleverde ondernemingsplan".
Logo cartel review ondernemingsplan horeca
Davon Valies
Burger Cartel
4.5/5
"Erg bedankt voor het mooie ondernemingsplan dat heel goed ontvangen is door onze hoofdorganisatie. Ik ben er ZEER tevreden mee. Fijne communicatie en alles is op tijd opgeleverd. Bedankt voor de goede samenwerking en het fraaie ondernemingsplan!"
Spar logo 2
Martijn van Straaten
SPAR
4.5/5

Wat verwachten we van jou bij het laten maken van een ondernemingsplan?

Een ondernemingsplan laten maken betekent voor ons niet dat je als ondernemer alles uit handen geeft. Hier zijn de gegevens, dit is mijn doel en maak er maar wat van. Inderdaad, je kunt vertrouwen op de expertise van onze professionals, maar we zien dit echt als een samenwerking. Het ondernemingsplan moet, evenals de onderneming op een later moment, bij je passen. Je moet het zelf volledig begrijpen en je plannen over kunnen brengen op anderen. Dat kan alleen wanneer je er zelf ook voldoende invloed op hebt gehad.

Om die reden verwachten we van onze klanten het volgende:

Je hebt een concreet idee over wat voor bedrijf je wilt starten en welke producten of diensten je wilt leveren en welke afzetmarkt je daarvoor wilt gebruiken

Je hebt de belangrijkste investeringen op een rijtje gezet en hebt hier ook offertes voor opgevraagd. Dit om de hoogte van die toekomstige investeringen (beter) in te kunnen schatten

Je hebt al wat uitgeschreven over je toekomstige bedrijf, je ondernemersvisie komt op die manier beter naar voren

Je hebt helder waarom je een ondernemingsplan wilt laten maken. Je weet waar je het voor doet, waarom je ons nodig hebt en hebt er daardoor nog meer zin in om dit samen aan te pakken

Wanneer het bovenstaande niet duidelijk voor je is, is het lastig om de diepte in te gaan. Om echt een ondernemingsplan te laten maken dat bij je past moet je al weten wat je wil gaan doen, welk product je in gedachten hebt en wie daar eventueel interesse in heeft. We zijn er niet om een bedrijf voor je op te zetten, wel om je bedrijf te voorzien van een duidelijk plan waar jij en eventuele investeerders verder mee kunnen.

Wist je dat er in Nederland ieder jaar meer dan 200.000 nieuwe bedrijven worden gestart? Zorg ervoor dat je uitblinkt door een ondernemingsplan te laten maken. Plan via onderstaande knop gemakkelijk een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. We gaan er samen een succes van maken!

Deze ondernemers gingen je voor

We maken samen een succes van je ondernemingsplan

Profiteer van onze tijdelijke actie en betaal in plaats van € 1.499 nu slechts:

€ 1.199 (incl. BTW)

Je bespaart ruim 20%

×

Welkom ondernemer!

Heb je snel hulp nodig of een vraag? Klik hieronder en stuur mij een berichtje via WhatsApp. Ik zal zo snel mogelijk reageren.

×