Ondernemingsplan voorbeeld

Voorbeeld ondernemingsplan Plannable

Hét voorbeeldplan voor een vliegende start van jouw bedrijf

Een voorbeeld ondernemingsplan is onmisbaar voor iedere startende ondernemer. In een ondernemingsplan, ook wel bedrijfsplan of businessplan genoemd, beschrijf je op gedetailleerde wijze hoe jouw toekomstige bedrijf eruit gaat zien. Je onderbouwt hoe jouw routekaart naar succes eruit ziet en wat je plan B is op het moment dat het wat minder gaat. Een ondernemingsplan (bijvoorbeeld in combinatie met een business model canvas) is bovendien een uitstekend hulpmiddel voor jezelf om te checken of je niets over het hoofd ziet. Daarnaast toets je of je bedrijfsidee haalbaar is. Dit doe je bijvoorbeeld door een uitgebreide markt- en concurrentieanalyse te maken en te zien waarin jouw onderneming onderscheidend is. Een goed voorbeeld ondernemingsplan helpt je daarom direct goed op weg.

Ook voor financiers of investeerders

Voorbeeld ondernemingsplan PDF

Naast het feit dat een ondernemingsplan handig is voor jezelf, brengt het voor anderen kansen en risico’s in kaart. Bijvoorbeeld financiers of investeerders kunnen zo een heldere afweging maken om krediet of een financiering aan je bedrijf te verstrekken. Veel ondernemers worstelen met het maken van een goed onderbouwd ondernemingsplan. Daarom hebben wij een voorbeeld ondernemingsplan voor de horeca geschreven dat aan alle eisen voldoet. Succes begint immers bij het hebben van een goed plan. Kijk naast ons voorbeeld ook zeker even naar onze 8 onmisbare tips voor het opstellen van een perfect ondernemingsplan.

"The secret of getting ahead is getting started"
Agatha Christie
Agatha Christie
Schrijfster

Gratis ons voorbeeld ondernemingsplan downloaden (pdf)

Voorbeeld bedrijfsplan downloaden

Uit ervaring weten we dat je de kans op ondernemerssucces aanmerkelijk vergroot wanneer je een goed en onderbouwd plan opstelt. Dit wordt onder andere door de Kamer van Koophandel (KvK) bevestigd. Ben je op zoek naar een ingevuld voorbeeld bedrijfsplan? Dan kun je hier ons voorbeeld ondernemingsplan downloaden. Het betreffende plan is voor de horeca geschreven en kun je geheel gratis en vrijblijvend gebruiken ter inspiratie voor je eigen plan.

Waar mogen we het business plan voorbeeld heen sturen?

Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

Schrijf je eigen plan

Liever zelf aan de slag met je ondernemingsplan? Dan is dit dé template voor je. Dit sjabloon bevat alle relevante hoofdstukken, tips, handige voorbeelden, complete lay-out en een financieel plan. En alles is gemakkelijk aan te passen in Word of Excel! Wat wil je nog meer?

template ondernemingsplan

Of ben je zelf niet zo'n schrijver en wil je het schrijven van je ondernemingsplan liever uitbesteden?

Uitbesteden ondernemingsplan

Wanneer je geen tijd of zin hebt om zelf – al dan niet aan de hand van het voorbeeld business plan – een ondernemingsplan te schrijven, dan kun je dat aan ons overlaten. Wij hebben immers ruime ervaring met het schrijven van professionele ondernemingsplannen. Onze aanpak is altijd persoonlijk, deskundig en gericht op jouw succes. Ga net als vele andere ondernemers goed van start met een overtuigend ondernemingsplan. Bekijk hier ons portfolio van eerder geschreven ondernemingsplannen.

Hulp nodig bij het maken van je ondernemingsplan?​

Deskundige professionals

Een team van ervaren professionals staat voor je klaar

Happy clients

Klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,9. Alles voor jouw tevredenheid

Aantoonbaar goed

Meer dan +50 ondernemers gingen je voor

Maatwerk

Wij geloven niet in standaard plannen. Bij ons krijg je altijd maatwerk

"Als ondernemer heb je al snel de neiging om teveel inhoudelijke teksten te schrijven. Bij Plannable weten ze je verhaal terug te brengen tot de essentie. Het plan wordt kant en klaar opgeleverd in een mooie structuur en met mooie (financiële) afbeeldingen. Ik ben zeer tevreden!"
Salestarget
John Wierda
CEO
×

Welkom ondernemer!

Heb je snel hulp nodig of een vraag? Klik hieronder en stuur mij een berichtje via WhatsApp. Ik zal zo snel mogelijk reageren.

×