Ondernemingsplan voorbeeld; download gratis dit plan!

Voorbeeld ondernemingsplan pdf

Hét voorbeeldplan voor een vliegende start van jouw bedrijf

Een voorbeeld ondernemingsplan is onmisbaar voor iedere startende ondernemer. In een ondernemingsplan, ook wel bedrijfsplan of businessplan genoemd, beschrijf je op gedetailleerde wijze hoe jouw toekomstige bedrijf eruit gaat zien. Je onderbouwt hoe jouw routekaart naar succes eruit ziet en wat je plan B is op het moment dat het wat minder gaat. Een ondernemingsplan (bijvoorbeeld in combinatie met een business model canvas) is bovendien een uitstekend hulpmiddel voor jezelf om te checken of je niets over het hoofd ziet. Daarnaast toets je of je bedrijfsidee haalbaar is. Dit doe je bijvoorbeeld door een uitgebreide markt- en concurrentieanalyse te maken en te zien waarin jouw onderneming onderscheidend is. Een goed voorbeeld helpt je daarom direct goed op weg.

Ook voor financiers of investeerders

Naast het feit dat een ondernemingsplan handig is voor jezelf, brengt het voor anderen kansen en risico’s in kaart. Bijvoorbeeld financiers of investeerders kunnen zo een heldere afweging maken om krediet of een financiering aan je bedrijf te verstrekken. Veel ondernemers worstelen met het maken van een goed onderbouwd ondernemingsplan.

Daarom hebben wij een voorbeeld ondernemingsplan voor de horeca geschreven dat aan alle eisen voldoet. Succes begint immers bij het hebben van een goed plan. Kijk naast ons voorbeeld ook zeker even naar onze 8 onmisbare tips voor het opstellen van een perfect ondernemingsplan.

"The secret of getting ahead is getting started"
Agatha Christie
Agatha Christie
Schrijfster

Ingevuld voorbeeld bedrijfsplan

Waarom zou je opnieuw het wiel uitvinden, als je ook gebruik kunt maken van een goed voorbeeld? Dit voorbeeld ondernemingsplan van koffiebar Tutti is een ingevuld voorbeeld bedrijfsplan. Je bespaart veel tijd met deze handige PDF waarin je direct ziet welke hoofdstukken belangrijk zijn voor je ondernemingsplan. Het geeft je bovendien inspiratie hoe je deze hoofdstukken kunt vullen. Win-win toch? 

ondernemingsplan voorbeeld
Ondernemingsplan-template

Liever direct aan de slag met een Word document?

Als je – na het downloaden van dit handige voorbeeld ondernemingsplan – direct aan de slag wilt met het schrijven van je eigen ondernemingsplan, dan is een word document wel zo handig. Met behulp van onze ondernemingsplan template maak je tot 3x sneller een professioneel ondernemingsplan, dat voor alle doeleinden is geschikt. Of je nu financiering of investering gaat ophalen, deze template is je basis. Alle grafieken en tabellen zijn gemakkelijk aan te passen in standaard Microsoft Word, wat wil je nog meer? Bespaar nu ook veel tijd en maak in een handomdraai je eigen ondernemingsplan met deze ondernemingsplan template.

Gratis ons voorbeeld ondernemingsplan downloaden (pdf)

Uit ervaring weten we dat je de kans op ondernemerssucces aanmerkelijk vergroot wanneer je een goed en onderbouwd plan opstelt. Dit wordt onder andere door de Kamer van Koophandel (KvK) bevestigd.

Ben je op zoek naar een ingevuld voorbeeld bedrijfsplan in PDF? Dan kun je hier ons voorbeeld ondernemingsplan downloaden. Dit plan is voor de horeca geschreven en kun je geheel gratis en vrijblijvend gebruiken ter inspiratie voor je eigen plan.

Ondernemingsplan-format-

Wat staat er in een goed ondernemingsplan?

Een ondernemingsplan is een document met een vaste opbouw. Of je nu financiering of investering wilt aanvragen of een ondernemingsplan voor jezelf schrijft, de opbouw is vergelijkbaar. In de praktijk worden de volgende hoofstukken gebruikt die allen terug horen te komen in je ondernemingsplan:

Wat moet er in een Financieel Plan?

Zoals je kunt zien in dit voorbeeld ondernemingsplan bevat een financieel plan een aantal vaste hoofdstukken. Deze vaste structuur heeft een reden, aangezien je met deze opbouw alle relevante cijfers van je toekomstige onderneming kunt laten zien. Belangrijk dus om al deze hoofdstukken op te nemen in je ondernemingsplan. In het voorbeeldplan zijn deze onderdelen verder uitgewerkt.

Een goed financieel plan bevat in ieder geval de volgende hoofdstukken:

Financieel-plan

Waar mogen we het business plan voorbeeld heen sturen?

Voorbeeld ondernemingsplan

  Wil je écht stappen maken met je ondernemingsplan?

  Dan download je deze handige template voor je ondernemingsplan. Naast het voorbeeld ondernemingsplan in PDF wil je natuurlijk aan de slag met een document dat je direct kunt vullen. Deze template bevat alle onderdelen van het ondernemingsplan, zodat je eenvoudig je eigen gegevens kunt invullen. De lay-out is al gedaan en kun je makkelijk aanpassen aan je huisstijl. Alles is bovendien makkelijk aan te passen in Word. Wat wil je nog meer?

  Ga direct aan de slag en download deze template voor je ondernemingsplan als je écht stappen met je bedrijf wilt maken. 

  pijl rechts

  Maak een professioneel ondernemingsplan,
  zonder gedoe.

  Ondernemingsplan-template

  Ga na het downloaden van het voorbeeld ondernemingsplan in PDF nu echt aan de slag? Je maakt een vliegende start met je ondernemingsplan met behulp van deze template. Alle relevante hoofdstukken staat hierin, klaar om gevuld te worden in standaard Word. Inclusief gedetailleerd Financieel Plan in Excel. Bespaar veel tijd en maak snel een professioneel ondernemingsplan.

  0
  Ondernemers gingen je voor

  9,2 beoordeling

  ×

  Welkom ondernemer!

  Heb je snel hulp nodig of een vraag? Klik hieronder en stuur mij een berichtje via WhatsApp. Ik zal zo snel mogelijk reageren.

  ×