Ondernemingsplan voorbeeld

Voorbeeld ondernemingsplan pdf

Hét voorbeeldplan voor een vliegende start van jouw bedrijf

Een voorbeeld ondernemingsplan is onmisbaar voor iedere startende ondernemer. In een ondernemingsplan, ook wel bedrijfsplan of businessplan genoemd, beschrijf je op gedetailleerde wijze hoe jouw toekomstige bedrijf eruit gaat zien. Je onderbouwt hoe jouw routekaart naar succes eruit ziet en wat je plan B is op het moment dat het wat minder gaat. Een ondernemingsplan (bijvoorbeeld in combinatie met een business model canvas) is bovendien een uitstekend hulpmiddel voor jezelf om te checken of je niets over het hoofd ziet. Daarnaast toets je of je bedrijfsidee haalbaar is. Dit doe je bijvoorbeeld door een uitgebreide markt- en concurrentieanalyse te maken en te zien waarin jouw onderneming onderscheidend is. Een goed voorbeeld helpt je daarom direct goed op weg.

Ook voor financiers of investeerders

Naast het feit dat een ondernemingsplan handig is voor jezelf, brengt het voor anderen kansen en risico’s in kaart. Bijvoorbeeld financiers of investeerders kunnen zo een heldere afweging maken om krediet of een financiering aan je bedrijf te verstrekken. Veel ondernemers worstelen met het maken van een goed onderbouwd ondernemingsplan.

Daarom hebben wij een voorbeeld ondernemingsplan voor de horeca geschreven dat aan alle eisen voldoet. Succes begint immers bij het hebben van een goed plan. Kijk naast ons voorbeeld ook zeker even naar onze 8 onmisbare tips voor het opstellen van een perfect ondernemingsplan.

"The secret of getting ahead is getting started"
Agatha Christie
Agatha Christie
Schrijfster

Gratis ons voorbeeld ondernemingsplan downloaden (pdf)

Uit ervaring weten we dat je de kans op ondernemerssucces aanmerkelijk vergroot wanneer je een goed en onderbouwd plan opstelt. Dit wordt onder andere door de Kamer van Koophandel (KvK) bevestigd.

Ben je op zoek naar een ingevuld voorbeeld bedrijfsplan? Dan kun je hier ons voorbeeld ondernemingsplan downloaden. Dit plan is voor de horeca geschreven en kun je geheel gratis en vrijblijvend gebruiken ter inspiratie voor je eigen plan.

Waar mogen we het business plan voorbeeld heen sturen?

Gebruik dit handige invulmodel om je eigen plan te schrijven

Kant-en-klaar ondernemingsplan

✓  Alle relevante hoofdstukken
✓  Handige tips & voorbeelden

✓  Vooropgemaakte lay-out
✓  Inclusief gedetailleerd Financiel Plan

✓  Alles is aanpasbaar in Word
✓  Direct downloaden en aan de slag

 

invulmodel voorbeeld ondernemingsplan
×

Welkom ondernemer!

Heb je snel hulp nodig of een vraag? Klik hieronder en stuur mij een berichtje via WhatsApp. Ik zal zo snel mogelijk reageren.

×