Maak tot 3x sneller jouw professionele ondernemingsplan

Een ondernemingsplan maken wordt met deze template een stuk eenvoudiger. Je bespaart tijd en kosten wanneer je het zelf maakt. Een ander, bijkomend voordeel is dat je je eigen ondernemingsplan van binnen en buiten kent. Je weet alles van je plannen en de mogelijkheden. Dit is een groot voordeel tijdens gesprekken met bijvoorbeeld geldverstrekkers. Zo ben je beter voorbereid, je weet waar je over praat en komt professioneel over. Download de ondernemingsplan template en start direct met het werken aan je droom!

Ondernemingsplan-template

Je start je ondernemingsplan met deze template

Een professioneel ondernemingsplan bevat verschillende onderdelen. Het is een uitgebreid plan waarin je jouw visie deelt, wat je van plan bent, hoe je deze plannen gaat verwezenlijken en meer. Niet alleen praktische zaken, ook financiële elementen komen erin terug. In onze template zijn alle relevante hoofdstukken meegenomen zodat je niets mist.

Door het overzicht weet je dus zeker dat alle benodigde onderdelen worden verwerkt. Ben je er dan? Nee. Er moet ook een logische volgorde in zitten. De investeerders die je ondernemingsplan lezen, of dit nu werknemers van de bank of particulieren zijn, zijn ook gewoon mensen. En mensen, die willen het liefst een makkelijk te consumeren document voorgeschoteld krijgen. De volgorde die aan wordt gehouden in onze ondernemingsplan template is met die gedachte in ons achterhoofd samengesteld. Het plan is makkelijk te lezen, sluit aan bij de eisen van de lezers en kent een logische volgorde. Dit verhoogt de kans van slagen. Dat wil je.

Ondernemingsplan-template

Waarom een ondernemingsplan template?

Een ondernemingsplan template downloaden en deze opstellen is vaak een vereiste voor het verkrijgen van startkapitaal. Banken en andere geldverstrekkers gaan niet zomaar met je in zee. Zij willen weten wat je van plan bent en op basis van een uitgewerkt plan beoordelen of het volgens hen haalbaar is of niet.

 

Als ondernemer kan je nog zo veel plannen hebben, het draait uiteindelijk om de uitwerking. En plannen zonder een uitwerking, daar komt vaak niet veel van terecht. Om ervoor te zorgen dat je plannen van de grond komen en je uiteindelijk echt kunt gaan bouwen aan die gedroomde onderneming, stel je een ondernemingsplan op. Het geeft richting. Je weet wat je te wachten staat en welke stappen er genomen moeten worden.

 

 

Onze ondernemingsplan template is dus lang niet alleen voor ondernemers die investeerders aan willen trekken. Het is een compleet overzicht dat jou als ondernemer zelf ook sturing geeft.

 

 

Het financiele plan

Een ondernemingsplan template is geen goede template zonder een gedetailleerd financieel plan. Bij vrijwel iedere onderneming komen inkoop-, marketing- en andere kosten kijken. Je moet vaak kosten maken om uiteindelijk meer te kunnen verdienen. Heb je personeel nodig om alles in goede banen te leiden? Ook dat brengt de nodige kosten met zich mee.

 

Om die reden hebben we onze template voorzien van een gedetailleerd financieel plan in Excel. De template zelf is gemaakt in Word, maar alles is makkelijk over te nemen uit het financiële plan in Excel. Zo sluit je financiële plan in Excel altijd aan bij je ondernemingsplan in Word.

 

Alle relevante hoofdstukken van een investerings- en financieringsplan, openingsbalans en een exploitatie- en liquiditeitsprognose zitten in de template. Zo krijgt jij grip op je cijfers.

 

Financieel-plan

Onderdelen financieel plan

Een financieel plan bestaat uit meerdere onderdelen zoals een investeringsbegroting of een exploitatieprognose. Dit omdat er met verschillende kosten wordt gewerkt. Investeringskosten zijn anders dan exploitatiekosten en moeten om die reden gescheiden gehouden worden. Doe je dit niet? Dan verlies je het overzicht. En dat is juist waar je de ondernemingsplan template voor download: overzicht creëren en het kunnen behouden in de toekomst.

 

Investerings- en financieringsbegroting

In je investeringsbegroting wordt inzichtelijk gemaakt welke bedrijfsmiddelen er de komende jaren nodig zijn om je bedrijf succesvol te kunnen starten. Welke uitgaven zijn hiermee gemoeid en waar worden deze voor ingezet? In de investeringsbegroting komen onder andere de vaste activa en vlottende activa terug. Vaste activa zijn machines, bedrijfsauto’s en bijvoorbeeld inventaris. Vlottende activa zijn onder andere voorraden, kasgeld en aankoop- en openingskosten.

 

In de financieringsbegroting wordt bepaald hoe je de bovenstaande en andere investeringen gaat financieren. Dit kan zowel met eigen vermogen als met vreemd vermogen. Voor het aantrekken van vreemd vermogen kan je in onze ondernemingsplan template gemakkelijk zien wat je nodig hebt en wanneer je dit gaat terugbetalen.

 

In deze begroting komen ook onder je eigen vermogen terug. Denk hierbij aan je eigen spaargeld of geleend geld van familie. Vreemd vermogen is zoals eerder benoemd geld dat je aantrekt, dit kan van geldverstrekkers komen. Hierin wordt wel onderscheid gemaakt tussen het vreemd vermogen kort en vreemd vermogen lang. De template wijst je hierin perfect de weg.

Exploitatie- en liquiditeitsprognose

Met de exploitatieprognose maak je inzichtelijk of je en hoeveel winst je verwacht te maken over een bepaalde periode. In de meeste gevallen kiest men voor een periode van 3 jaar. Het is de letterlijke vertaling van je ambities in financiële getallen, een zeer belangrijk onderdeel voor investeerders. Je bepaalt je omzet, de inkoopkosten, maakt het bedrijfsresultaat inzichtelijk en neemt hierin ook direct de belastingen mee. Alles wordt duidelijk uitgelegd in de ondernemingsplan template. En bij vragen kan je gewoon contact met ons opnemen, dat is een geruststellende gedachte.

 

Met de liquiditeitsprognose bereken je hoeveel geld er nog op de bankrekening staat na het inkopen van producten, verkopen van de voorraad en meer. Je volgt het geld. Letterlijk. Hiermee wordt duidelijk op welke momenten je extra vermogen aan moet trekken. Door de liquiditeitsprognose krijg je een goed inzicht in de te verwachten hobbels op de weg en kun je daarop inspelen.

 

Jij wilt gaan ondernemen? En je wilt er zeker van zijn dat je een vliegende start kunt maken? Met onze ondernemingsplan template maak je werkelijk alles inzichtelijk. De kans op een geweldige groei en vrije toekomst worden vergroot. Download ‘m direct via de onderstaande knop!

Ondernemingsplan template aanpassen huisstijl

Je hebt vast wel gehoord over het woord branding. Het aanpassen van (online) producten in je eigen stijl waardoor je beter zichtbaar wordt en mensen je herkennen. Het maakt je trots als ondernemer wanneer je iets terugziet in je eigen huisstijl. Dat doen we met social mediaberichten, content en eventueel producten die verkocht worden onder een eigen naam. Waarom dan niet bij een ondernemingsplan template?

Of je nu startende bent en je wilt een ondernemingsplan opstellen of je bent een gevorderde ondernemer maar je wilt de boel omgooien, een ondernemingsplan wordt altijd mooier in je eigen stijl. Dan past het pas écht bij je bedrijf.

Goed nieuws: onze ondernemingsplan template is eenvoudig aan te passen in je eigen stijl. Je kunt je eigen kleuren in een handomdraai invoegen, je past het lettertype aan en je eigen logo toevoegen is ook met enkele seconden geregeld. Het wordt echt eigen. En het ziet er een stuk professioneler uit. Dat is misschien nog wel veel belangrijker.

Ondernemingsplan-template-aanpassen-huisstijl
SWOT-analye

SWOT-analyse

De SWOT-analyse noemen we ook wel de sterkte-zwakteanalyse. Deze laat zien waar kansen liggen voor je onderneming en legt de pijnpunten bloot. Je weet direct welke onderdelen extra aandacht van je vragen of zullen vragen in de toekomst.

In de ondernemingsplan template komt de SWOT-analyse ook terug. Je gaat met sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen aan de gang. Hierbij werp je ook een blik op concurrenten. Wat doen zij uitzonderlijk goed? Waar kan je van leren? Wat doen zij (nog) niet goed en hoe kan jij daar klanten winnen? Hierdoor ontstaat een compleet overzicht. Met dit overzicht kun je gericht gaan bouwen aan je onderneming.

Weet je bijvoorbeeld dat er ontzettend grote kansen liggen op het adverteren via socials? En ben je daar zelf niet in thuis? Dan wil je dit uitbesteden. Je verwerkt dit direct in je financiële plan. Dat geeft weer wat meer zekerheid, vanaf het eerste moment speel je goed in op kansen en benut je deze optimaal. En hetzelfde geldt natuurlijk voor zwaktes. Ook die worden inzichtelijk en je kunt bepaalde onderdelen direct versterken zodat het in een later stadium geen bedreiging kan vormen.

SWOT-analyse voor investeerders

Dat een SWOT-analyse voor jezelf belangrijk is, dat mag duidelijk zijn. Investeerders willen er natuurlijk ook meer van weten. Zij moeten in kunnen schatten of bepaalde risico’s aanvaardbaar zijn of niet. Door je analyse maak je dat mogelijk en deze template helpt je daarbij.

Ondernemingsplan template en focus

Succesvolle ondernemers hadden in het beginstadium van hun carrière vaak maar één doel: succesvol worden. Wanneer je een succesvolle onderneming nu vraagt hoe dat hem of haar is gelukt, krijg je vaak hetzelfde antwoord. Focus. Dat is het toverwoord. Je moet jezelf kunnen focussen op wat je doet, maar één doel voor ogen hebben en daar vol voor willen gaan.

Jezelf kunnen focussen begint met het stellen van doelen. Zonder doelen kun je niet scoren. Veel ondernemers beginnen ‘zomaar’. Ze zien een leuk product, denken dat er markt voor is en gaan aan de slag. De succesverhalen hoor je voorbijkomen in het nieuws, op sociale media. Maar al die honderden die het niet hebben gered, die hoor je vaak niet.

Waarom zij het niet redden? De redenen kunnen uiteenlopend zijn. Niet gefocust op het behalen van succes en doelen, geen duidelijk plan voor ogen, kwamen in een zwart gat terecht nadat er bepaalde klanten wegvielen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de focus valt weg.

Met onze ondernemingsplan template kan jij je focus behouden. Door voor je begint met een nieuwe onderneming alles uit te schrijven, weet je wat je te wachten staat. En wat je moet doen wanneer doelen zijn behaald. Je geeft je onderneming sturing.

Alleen daarom al is onze ondernemingsplan template een spreekwoordelijke schot in de roos. Zelf alles uit kunnen werken, weten waar je naartoe wilt en de kans op succes vergroten? Download ‘m direct via de onderstaande button!

Ondernemingsplan-format-

Tevreden klanten

De afgelopen jaren hebben we niet alleen veel startende ondernemers succesvol verder geholpen door ondernemingsplannen te maken, onze ondernemingsplan template is al meer dan 1.300 keer gedownload! Deze ondernemers hebben door de template een vliegende start kunnen maken. En het mooie van alles: jij kunt dit ook! 

Zij hebben zelf een geweldige basis gehad om op te kunnen bouwen. We krijgen regelmatig te horen dat ondernemers door het zelf schrijven van het ondernemingsplan een enorme voorsprong hebben gehad. Zij zijn andere ondernemers voorbijgevlogen. Wij worden er blij van wanneer we zien dat jij wat aan onze ondernemingsplan template hebt gehad. En het op jouw manier hebt gebruikt. Onze klanten waarderen ons op het moment van schrijven gemiddeld met een 9,1. Dat is toch te gek? Wanneer start jij?

"Zeer goede ervaringen met Plannable. In eerste instantie de tools gebruikt voor een ondernemingsplan. Gebruiksvriendelijk en duidelijk uitgelegd ook al heb je geen ervaring je wordt stap voor stap begeleid. Toen ik toch even meer expertise nodig had heeft Roel mij fantastisch geholpen. Binnen een paar dagen lag er een professioneel financieel rapport geschikt voor investeerders. Hiermee hadden we onze crowdfunding binnen een dag gevuld!"
5/5
"Uitstekende template, ontzettend gebruiksvriendelijk en overzichtelijk"
4.5/5

Tot 3x sneller ondernemingsplan maken

We begrijpen het, dat ondernemingsplan maken lijkt een enorme klus. Pagina’s uitschrijven, onderzoek verrichten en daarna nog alles controleren. En die cijfertjes, misschien vind je dat wel niks. Is dat een reden om het niet te doen? Zeker niet.

Is het downloaden van onze ondernemingsplan template een reden om het wel te doen? Zeker wel. En waarom? Omdat je met onze template tot wel 3x zo snel je ondernemingsplan hebt geschreven. Ieder hoofdstuk begint met handige tips en voorbeelden zodat je weet wat je kunt en moet schrijven. Daarna volgen er sjablonen die als een soort checklist fungeren. Heb je ieder onderdeel verwerkt? Dan is dat hoofdstuk compleet. Hierdoor hoef je niet zelf op onderzoek uit én weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Dat moet een geruststellende gedachte zijn.

Of je nu startende bent en je wilt een ondernemingsplan opstellen of je bent een gevorderde ondernemer maar je wilt de boel omgooien, een ondernemingsplan wordt altijd mooier in je eigen stijl. Dan past het pas écht bij je bedrijf.

Goed nieuws: onze ondernemingsplan template is eenvoudig aan te passen in je eigen stijl. Je kunt je eigen kleuren in een handomdraai invoegen, je past het lettertype aan en je eigen logo toevoegen is ook met enkele seconden geregeld. Het wordt echt eigen. En het ziet er een stuk professioneler uit. Dat is misschien nog wel veel belangrijker.

Are you ready for lift off? 

Download direct je template

Bij Plannable hoef je geen rekening te houden met verzendtijden. Je bent nu in vorm, je wilt het liefst direct aan de slag. Dat maken we mogelijk. Wanneer jij de ondernemingsplan template aanschaft, staan de bestanden direct voor je klaar om te downloaden. Je kunt dus vandaag nog aan de slag.

Nog een tip van ons: maak op je computer direct een map aan met je nieuwe bedrijfsnaam. Binnen die map open je een nieuwe map die je de naam ‘ondernemingsplan’ geeft. Hierin kun je allerlei relevante informatie opslaan zodat je ondernemingsplan een waar succes zal worden. De template zelf sla je natuurlijk ook in die map op. Overzichtelijkheid creëer je door vanaf het begin gefocust te werken. misschien nog wel veel belangrijker.

Downloaden-template ondernemingsplan

Maak nu een professioneel ondernemingsplan

...en start net als +1.314 andere ondernemers met deze template

Totaalprijs, EXCLUSIEF BTW:

€ 49,99

Tijdelijk! Normale prijs 69,99

Start direct met ondernemen

Sterktes SWOT

100% aanpasbaar

Met dit sjabloon ben je niet meer afhankelijk van derden. Je kunt makkelijk een leeg ondernemingsplan downloaden en vervolgens vullen.

Zwaktes SWOT

Voldoe aan alle eisen

Of je nu financiering of investering aanvraagt of voor jezelf een ondernemingsplan maakt, start direct goed met dit complete bedrijfsplan sjabloon.

Makkelijk te gebruiken

Begin direct met ondernemen. Gebruik ter inspiratie ook ons ingevulde gratis voorbeeld ondernemingsplan van koffiebar Tutti in PDF.

Start vandaag nog

Je ontvangt direct na de online betaling de beide bestanden per download. Dus zowel de ondernemingsplan template (Word), als het Financiële Plan (Excel), staan nu voor je klaar.

×

Welkom ondernemer!

Heb je snel hulp nodig of een vraag? Klik hieronder en stuur mij een berichtje via WhatsApp. Ik zal zo snel mogelijk reageren.

×