Maak nu een goed transport ondernemingsplan

Binnen de transport liggen volop kansen in de markt. Je begint je eigen transportbedrijf door het maken van een overtuigend ondernemingsplan. Hoe je dat doet? Dat lees je hier. 

1.191 downloads

ondernemingsplan transport

Dit kan je op deze pagina verwachten

Inhoudsopgave ondernemingsplan transport

Ondernemingsplan voor je transportbedrijf

De transportsector is erg breed. Over het algemeen gaat transport over het vervoer van goederen of personen ter land, ter zee of in de lucht. Hoewel de transportsector het niet gemakkelijk heeft gehad in de afgelopen jaren vanwege de economische crisis, staat de sector er tegenwoordig beter voor. Er liggen voldoende kansen voor ondernemers die onderscheidend zijn ten opzichte van de belangrijkste concurrenten en als expediteur willen starten. Maar let wel, er is in bepaalde sectoren (binnenvaart, personenvervoer) nog steeds sprake van overcapaciteit. Juist omdat je positionering essentieel is voor een succesvol bedrijf, is het van belang om een goed ondernemingsplan transport op te stellen.

eigen transportbedrijf beginnen

Je eigen transportbedrijf beginnen

Voor ondernemers die een transportbedrijf willen beginnen, is een doordacht ondernemingsplan enorm belangrijk. Zoals je weet is de concurrentie hevig en is er sprake van voorzichtig herstel van de vraag in de markt, waardoor je vooraf kansen en risico’s goed in beeld moet hebben. Dit doe je in een uitgewerkt ondernemingsplan. 

Voordeel is dat je precies weet waar je aan toe bent en wat je plan B is als het onverhoopt even tegen zit. Bovendien gaat de opstart van je eigen transportbedrijf gepaard met de nodige investeringen in bijvoorbeeld je vervoersmiddel, waardoor financiers en investeerders een ondernemingsplan zullen eisen.

Inhoud ondernemingsplan transportbedrijf

De inhoud van een ondernemingsplan voor je transportbedrijf kent een drietal vaste onderdelen: ondernemer, onderneming en het financiële plan. Je leest hier welke aandachtspunten je bij ieder hoofdstuk hebt en welke vragen je dient te beantwoorden om tot een goed ondernemingsplan te komen.

1) Ondernemer

De inhoud van een ondernemingsplan voor je transportbedrijf kent een drietal vaste onderdelen: ondernemer, onderneming en het financiële plan. Je leest hier welke aandachtspunten je bij ieder hoofdstuk hebt en welke vragen je dient te beantwoorden om tot een goed ondernemingsplan te komen.

Ondernemer
onderneming

2) Onderneming

Beschrijf hier het probleem in de markt of de behoefte onder de doelgroep. Beschrijf wat je doelgroep mist in de markt en op welke manier dit naar voren komt. Maak vervolgens de koppeling met hoe jij hierop gaat inspelen en waarin jij onderscheidend bent ten opzichte van de concurrentie. Is dit bijvoorbeeld een efficiënte(re) planning voor vrachten of een bepaalde samenwerking met (lokale) partijen. Beschrijf relevante trends in de markt en hoe jij hierop gaat inspelen met je bedrijf. Maak ook een goed marketingplan, waarin staat hoe je netwerken gaat creëren en onderhouden.

3) Financieel plan

In het financiële plan beschrijf je het verdienmodel van je bedrijf. Dit is feitelijk niets anders dan het kwantificeren van je positionering in de markt. Een financieel plan bestaat uit een aantal vaste onderdelen: investeringsplanfinancieringsplanexploitatieprognose en een liquiditeitsprognose. Je krijgt op deze manier goed inzichtelijk waar je (financieel) aan toe bent en of je plannen haalbaar zijn.

financieel plan ondernemingsplan
SWOT analyse template

Gebruik een SWOT-analyse

Een SWOT-analyse is een opsommingsmethode waarmee de kansen en bedreigingen van je (toekomstige) transportbedrijf in de markt inzichtelijk maakt. Ook kijk je naar sterktes en zwaktes van je organisatie. Een SWOT-analyse is dus een onmisbaar onderdeel van je ondernemingsplan of pitchdeck, aangezien je voor jezelf een overzicht maakt van de sterktes en zwaktes van je onderneming, product of businessmodel.

Download voorbeeld ondernemingsplan

Goed voorbeeld doet volgen. Als je verder aan de slag gaat met je ondernemingsplan voor je transportbedrijf, dan is een voorbeeldplan wel zo handig. In dit voorbeeld ondernemingsplan zie je de opbouw en welke structuur het document bevat. Verder zie je hoe je een ingevuld voorbeeld ondernemingsplan kunt presenteren. Dit voorbeeld ondernemingsplan is van koffiebar Tutti en dient als inspiratie voor je eigen ondernemingsplan. Download nu gratis dit voorbeeld ondernemingsplan.

Voorbeeld bedrijfsplan downloaden
Ondernemingsplan B&B

Wil je écht stappen zetten met je transportbedrijf?

Dan ga je aan de slag met een uitgewerkt ondernemingsplan voor jouw bedrijf. Zeg maar jouw masterplan voor succes. Je begint je masterplan met een handige template, zodat je zelf eenvoudig je ondernemingsplan kunt opstellen. Onze handige template helpt je hierbij. Alle belangrijke hoofdstukken van het ondernemingsplan zijn in één handig document opgenomen, inclusief financieel plan. Wat wil je nog meer?

pijl links

Maak een 3x sneller een professioneel ondernemingsplan voor je transportbedrijf

Ondernemingsplan-template

Je maakt een vliegende start met je ondernemingsplan met behulp van deze template. Alle relevante hoofdstukken staan in dit document, klaar om gevuld te worden in standaard Word. Inclusief gedetailleerd Financieel Plan in Excel. Bespaar veel tijd en maak snel een professioneel ondernemingsplan voor je transportbedrijf.

0
Ondernemers gingen je voor

9,2 beoordeling

×

Welkom ondernemer!

Heb je snel hulp nodig of een vraag? Klik hieronder en stuur mij een berichtje via WhatsApp. Ik zal zo snel mogelijk reageren.

×