Voorblad-ondernemingsplan

Voorblad ondernemingsplan

voorblad ondernemingsplan

Ieder succesvol bedrijf begint bij het hebben van een goed plan. In dit ondernemingsplan zet je uiteen hoe jij je toekomstige bedrijf voor je ziet, inclusief de onderbouwing van je belangrijkste aannames.

Dit ondernemingsplan is in meerdere opzichten essentieel voor jou als startende ondernemer. Als je bijvoorbeeld financiering voor je onderneming wil aanvragen, heb je een volledig uitgewerkt ondernemingsplan nodig. Maar ook als je met eigen vermogen je bedrijf gaat starten, zet je in een ondernemingsplan voor jezelf op een rijtje of je aan alles hebt gedacht.

Uiteraard is de inhoud van je ondernemingsplan het allerbelangrijkst, maar onderschat niet de invloed van een strakke lay-out. Dit begint natuurlijk bij het voorblad van je ondernemingsplan. Dit is direct het visitekaartje van je bedrijf voor de lezer. Je zet letterlijk de toon en sfeer. Zorg daarom direct dat dit aansluit bij de huisstijl en activiteiten van je bedrijf. 

Lay-out van je ondernemingsplan

Naast het voorblad ondernemingsplan is het belangrijk dat je lay-out van je totale bedrijfsplan aantrekkelijk is en aansluit bij wat je als onderneming wilt uitdragen. Is dit modern en fris? Zorg dat dit dan terugkomt in de lay-out van je ondernemingsplan en werk met frisse kleuren. Ga je voor degelijk en betrouwbaar? Kies een opzet van je bedrijfsplan dat hierbij past en werk met meer neutrale elementen. 

Waar moet je verder op letten bij het vormgeven van je ondernemingsplan? Wij leggen het je hier uit, inclusief drie handige tips. 

Tip 1: kies een template

Een strak ondernemingsplan begint bij een vooraf ingestelde template. In deze template is een basis neergezet met daarin enkele grafieken, tekststukken en andere lay-out. Dit is een mooie basis om mee te starten. Je kunt vervolgens je eigen huisstijl integereren. Zo hoef je niet helemaal vanaf een leeg A4tje te beginnen, wat veel tijd scheelt. 

Lay-out ondernemingsplan
Kleuren ondernemingsplan

Tip 2: kies je kleur

Je kunt je ondernemingsplan visueel aantrekkelijk maken door wat kleuren te gebruiken. Zorg dat je voldoende aansluit bij de huisstijl van je bedrijf. Wees je daarnaast bewust van de impact en het gevoel wat de verschillende kleuren oproepen. Wist je bijvoorbeeld dat blauw vertrouwen opwekt? En dat paars gelijk staat aan creativiteit? Hier kun je handig op inspelen voor je voorblad ondernemingsplan, door de kleur te gebruiken die aansluit bij je bedrijfsactiviteiten. 

Tip 3: gebruik voldoende grafieken en tabellen

Een afbeelding zegt vaak meer dan 1.000 woorden. In het geval van je ondernemingsplan gaat dit gezegde zeker op. Waarom zou je bijvoorbeeld gaan beschrijven hoe je doelgroep eruit ziet, als je dit ook met behulp van een mooie taart-grafiek kunt visualiseren? Maak daarom gebruik van diverse grafieken, tabellen en plaatjes om je verhaal kracht bij te zetten. 

Bedrijfsplan

Every great design begins with an even better story

Voorbeeld ondernemingsplan pdf

Voorbeeld ondernemingsplan Plannable

Om je goed op weg te helpen hebben wij een voorbeeld ondernemingsplan voor je geschreven. Het is een ondernemingsplan voor koffiebar Tutti. Je kan dit plan gratis en vrijblijvend downloaden. Het geeft je inspiratie voor je eigen ondernemingsplan, maar je kunt ook zien hoe wij te werk gaan: download voorbeeld ondernemingsplan pdf

Download invulmodel ondernemingsplan

Als je direct goed van start wilt gaan met je ondernemingsplan, dan hebben we wat voor je. We hebben vanuit onze jarenlange ervaring het meest complete invulmodel voor je ondernemingsplan gemaakt wat er in de markt te krijgen is. Alle relevante hoofdstukken zijn hierin opgenomen, je krijgt veel handige tips en voorbeelden en de volledige lay-out is al opgemaakt. Je hoeft dus alleen de grafieken, tabellen en plaatjes te vullen met je eigen contect. Zo bespaar je veel tijd en je komt goed voor de dag met een professioneel ondernemingsplan. Je kunt dit invulmodel hieronder betalen en je kunt direct aan de slag met het vullen ervan. 

Compleet invulmodel voor jouw ondernemingsplan

Template ondernemingsplan

✓  Alle relevante hoofdstukken
✓  Handige tips & voorbeelden

✓  Vooropgemaakte lay-out
✓  Inclusief gedetailleerd Financiel Plan

✓  Alles is aanpasbaar in Word
✓  Direct downloaden en aan de slag

 

Compleet ondernemingsplan
×

Welkom ondernemer!

Heb je snel hulp nodig of een vraag? Klik hieronder en stuur mij een berichtje via WhatsApp. Ik zal zo snel mogelijk reageren.

×